Activiteit 2015-07-08 afdeling Amstenrade en Treebeek naar ZLSM

Op 8 juli 2015 hadden de gezamenlijke afdelingen Treebeek en Amstenrade een dagactiviteit met de ZLSM, de Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij ook bekend als het Miljoenenlijntje.

De ZLSM staat ook bekend als het langste museum van Limburg. In totaal namen 61 personen deel aan de activiteit , inclusief de vrijwilligers van beide afdelingen.
Het was die dag, na een periode van veel tropisch warme dagen, een koelere dag, met een groot deel van de dag bewolking. Dat mocht de pret niet drukken. Wij reden naar het hoofdstation van de ZSLM in Simpelveld, dit station uit 1908 is een historisch gebouw met een gezellige Brasserie.

Ook is er filmzaal, een klein museum en een expositieruimte en tevens kunnen de mensen in een nostalgisch winkeltje een soevenier kopen .

Na het genot van een heerlijk stuk vlaai vertrok de trein om 12.00u . De oude stoomtrein rijdt door het betoverend  Zuid – Limburgse landschap, het is een reis terug in de tijd. De geur van kolen ,en het geluid van de trein, roept bij veel reizigers herinneringen op.De stations Wylre, Schin op Geulle , Valkenburg worden aangedaan en de reizigers vermaken zich kostelijk. Rittenkaartjes worden op de ouderwetse manier met de ouderwetse tang geknipt. Bij terugkomst wacht er in de knusse Brasserie een lekkere lunch.

We sluiten de middag af met een korte rit met de Railbus , in het kort gezegd een tram op de rails. Voldaan rijden de gasten en de vrijwilligers weer huiswaarts , het was weer een geslaagde activiteit van de gezamenlijke afdelingen Treebeek -Amstenrade.

Voor herhaling vatbaar!