Nieuws Jong voor Oud 2017

Regio Carboonland

Organiseert 8 juni 2017 wederom een Concertjvo 2

Jong voor oud in de Pelgrimskerk te Brunssum (Treebeek)

Horizonstraat 73
6446 SC  Brunssum

Programma

Maastricht Duo 14.00-15.00 uur

Kristina Rimkeviciute

Sofia Raichenko – Piano

Pauze 15.00-15.30 uur

Air of Music 15.30-16.30 uur

Laura Engel – Sopraan
Vasilis Mantoudis – Accordeon

Viviane Lacroix gaat het concert presenteren en omlijsten.

Maastricht Duo

Duo Maastricht

Maastricht Duo is opgericht in 2015. Kristina en Sofia ontmoetten elkaar op het Conservatorium Maastricht. Allebei gedreven om prachtige concerten te spelen en deel te nemen aan kamermuziekcompetities, hebben ze elkaar gevonden en spelen ze met veel plezier samen!

Sofia Raychenko (Oekraïne) begon haar pianostudie aan het Kyiv Institute of Music, vervolgens aan het Tsjaickovsky Conservatorium en tegenwoordig aan het Conservatorium Maastricht bij Katja Veekmans. Ze won verschillende internationale muziekcompetities als solist maar ook als deel van een kamermuziekensemble.

Kristina Rimkeviciute (Litouwen) begon met haar vioolstudie op 7-jarige leeftijd aan het Kaunas J.Naujalis Music Gymnasium, daarna aan de M.K. Ciurlionis Arts School in Vilnius en dit jaar sloot ze haar Bachelor studie aan het Conservatorium Maastricht af bij Maestro Boris Belkin. Ze is een laureaat van vele internationale vioolwedstrijden in Italië, Slovenië, Slovakije en Nederland.

Air of Music

    Air of Music - Laura Engel                               large_Laura-Engel          

 

Laura Engel , de Chileens-Nederlandse sopraan is een veelzijdige zangeres met klassieke wortels. Ze studeerde muziek in Chile en heeft haar opleiding afgerond bij Axel Everaert op het conservatorium in Maastricht. Als soliste heeft ze met André Rieu en het Johan Strauss Orkest op vele  podia over de hele wereld opgetreden. Op zoek naar iets anders heeft ze hierna een Master Klassiek Muziektheater in Tilburg gedaan. Hier kon ze zichzelf door-ontwikkelen en ging ze aan de slag met verschillende stijlen muziek. Geboeid door de verschillen en vooral ook door wat deze stijlen verbindt, raakte zij geïnspireerd om op een andere manier met muziek bezig te gaan. Naast een nieuwe serie concerten met André Rieu toerde ze hierna ook met Ernst Daniël Smid door Nederland en geeft ze soloconcerten in binnen en buitenland. En ze is druk bezig een eigen programma te ontwikkelen, de Latin Breeze. Volg haar vooral op haar website www.lauraengelmusic.com en op Facebook: www.facebook.com/LauraEngelMusic

 

Vasileios Mantoudis (accordeon) is geboren in Volos, Griekenland in 1982. Al op zijn zevende begon hij met zijn eerste accordeon lessen. Tot zijn 16e deed hij mee aan verschillende wedstrijden voor jonge musici en sloot hij zijn studie aan het Atheense Nationaal Conservatorium af met het predicaat “Excellent”. Daarnaast begon hij op zijn 14e met het bespelen van de bastuba, een studie in harmonieleer en contrapunt, die hij ook weer afsloot met het predicaat “Excellent”. Hij behaalde ook een Bachelor in Economie. Hij is afgestudeerd van het Conservatorium Maastricht het Master van Tuba studieprogramma. Hij treedt regelmatig op met Orkesten, blaasensembles en kamerensembles in heel Europa.