Activiteit 2014-07-10 Brunssum -C Melderslo

10 juli 2014

DAGBUSTOCHT DE ZONNEBLOEM BRUNSSUM-Centrum

Donderdag 10 juli 2014.
We vertrekken om 10.00 uur vanaf het Koutenveld Brunssum richting Melderslo. Hier worden we om 11.30 uur ontvangen bij museum “De Locht” met koffie/thee en vlaai. We krijgen een korte uitleg over de opzet en de gang van zaken. Dit museum is geheel opgezet door vrijwilligers. Hierna volgt een rondleiding verdeeld in 3 groepen door de prachtige gebouwen. De gids geeft een boeiend beeld van de wijze waarop men tussen 1850 en 1950 leefde, woonde en werkte op het platteland. Onze gasten waanden zich even terug in de tijd. Na deze rondleiding was er de gelegenheid voor het nuttigen van een kopje soep met een broodje.
Aansluitend vertrekken we voor een rondrit per bus door de aspergevelden en het prachtige rozendorpje Lottum. Een groot compliment voor de gids met zijn serieuze, maar zeer humoristische uitleg over dit schitterend stukje natuur. De lachsalvo’s vlogen door de bus.
Vanuit Meldersloo vertrekken we  naar Montfort waar we in restaurant ’t Jachthoes de dag afsluiten met een heerlijk 3 gangenmenu.