Nieuws Jong voor Oud 2018

 

logo j v o

Op 5 juni onganiseert de Regio Carboonland wederom een

concert Jong voor Oud in de Pelgrimskerk te Treebeek.

Programma:

zaal open 13.30 uur

begin concert 14.00 uur

Dit jaar treden de volgenden artiesten voor u op.

Duo Koumparos 

Geboren in Thessaloniki, Griekenland, kwam Konstantinos Avdimiotis op 7-jarige leeftijd voor het eerst in aanraking met muziek toen hij blokfluitlessen ging volgen bij Myrto Vougiouka, en daarna bij Malina Iliopoulou. Op 12-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste fluitlessen van Lydia Kokoria, waarna hij op 15-jarige leeftijd repertoire lessen ging volgen bij  Nikolos Dimopoulos  (aanvoerder fluit bij het Thessaloniki State Symphony Orchestra). Nadat hij in 2012 was aangenomen aan het  Conservatorium astricht, behaalde hij zijn Bachelor’s Degree in Klassiek Fluit Uitvoerend Musicus in 2016. Sindsdien volgt hij de Master opleiding aan hetzelfde instituut. Konstantinos is een actieve fluitist, die heft deelgenomen aan diverse masterclasses met wereldberoemde fluitisten, waaronder Peter-Lukas Graf, Michael Faust. Daarnaast heeft hij ook diverse keren met succes deelgenomen aan fluit competitive. Zo behaalde hij in 2012 een tweede prijs bij de Greek Municipal Conservatory Competition. Sinds 2008 maakt Konstantinos deel uit van het orkest Con Fuoco.

Duo Koumparos - Photo

Yannis Leandrou werd in 1994 geboren op het eiland Cyprus. Op 7-jarige leeftijd begon hij met pianolessen. Van 2009 tot 2012 studeerde hij aan de muziekschool in Limassol. Daarna moest hij in militaire dienst waar hij deel uitmaakte van het muziekorkest. In 2014 ging hij naar Rotterdam om lessen te volgen bij Jean-Bernand Pommier at Codarts. In 2015 begon hij zijn studie klassiek piano aan het Conservatory Maastricht bij Joop Celis. Daar studeert hij nu zijn Bachelor’s Degree.

Yiannis speelde op Cyprus in diverse folk, rock, klassiek en jazz festivals, in kleine ensembles, als solo pianist, in kamermuziek en in hotelbars. Hij volgde flamenco workshops bij Camerata Flamenco Project, folk workshops bij Ross Daly, jazz workshops bij Bradford Marsalis, en klassieke workshops bij Enrico Pace.

 Pauze :  koffie/ thee met vlaai

Eurasia Duo 

Eurasia Duo is een licht klassiek duo, bestaande uit de echtgenoten Ekaterina Degtiareva (altviool) en Stanislav Degtyarev (cello).

Stanislav en Ekaterina begonnen hun samenspel als duo in Moskou in 2011 tijdens hun studie aan de Russische Gnessin Academy of Music. In het begin speelden ze alleen barokmuziek, maar een paar jaar later besloten ze de rest van het repertoire ook te leren kennen.

Nu speelt het Eurasia Duo een wijd gevarieerd repertoire, waarin de Weense klassieken, het impressionisme, hedendaagse muziek en natuurlijk de muziek van de Russische meesters zijn vertegenwoordigd.

Eurasia Duo Foto

Tegenwoordig zijn Stanislav en Ekaterina  studenten aan het Conservatorium Maastricht en spelen vele concerten als duo, maar ook in andere ensembles.

Programma Affiche Zonnebloem Concert 5 juni 2018

 Einde +/-  16:15 uur

aanmelden  bij u plaatselijke afdeling kosten 7,50 euro