nieuws Lotterij 2021

Zonnebloemloterij 2021

Start verkoop 20 april en trekking 8 november 

De start van de lotenverkoop is op 20 april en de trekking vindt plaats op 8 november 2021. De loterij is bewust wat later in het jaar gezet in verband met de onzekerheden rondom corona. Zo is er ook na de zomer nog volop ruimte voor een goede verkoopactie. De einddatum van de verkoop van papieren loten staat op 8 oktober. 

Bestellen van lotenboekjes en ondersteunende middelen  

Het bestellen van de lotenboekjes en ondersteunende middelen, zoals flyers en posters, gebeurt weer digitaal en via de afdeling. Net als vorig jaar eenvoudig te bestellen op Mijn Zonnebloem. Dit loopt via de Contactpersoon Loterij. Vanaf 4 maart  kunnen de bestellingen worden geplaatst. Nabestellen kan tot 1 oktober. Ga hier direct naar bestellen

Veilig loten verkopen tijdens corona: online, met QR-code of envelop

Ook dit jaar zullen we rekening moeten houden met corona. Als aanvulling op het verkopen van papieren loten kun je heel eenvoudig online loten verkopen met de persoonlijke of afdelingslotenverkooppagina. Daarnaast bieden we ondersteunende materialen zoals een bestel-envelopje en een betaaloplossing door de inzet van de Rabo QR betaalcode. Met behulp van deze QR betaalcode kan er contactloos worden betaald. De handleiding om QR codes aan te maken komt vanaf 12 april beschikbaar.

Vernieuwing online lotenverkooppagina

Op dit moment worden de online lotenpagina’s volledig vernieuwd. Dit betekent vooral dat de pagina’s een nieuw uiterlijk krijgen. Als je al een pagina hebt, dan hoef je straks maar twee dingen nog te doen: de pagina persoonlijk maken met een motivatie en foto en de pagina activeren. Dan is jouw pagina straks voor iedereen vindbaar en kun je hem delen met vrienden, familie en andere bekenden. Ook wordt er voor elke afdeling een eigen pagina gemaakt en kan elke bezoeker van zonnebloem.nl ook bij een afdeling online loten kopen. Op 20 april, als de loterij start, staat alles klaar, inclusief een duidelijke handleiding. Zo kunnen we ook dit jaar weer een succes maken van de online verkoop!

Prijzenpakket 

Ook dit jaar zijn er weer duizenden prijzen te winnen. Waaronder geldprijzen van €15,- tot €15.000,-, vakanties bij o.a. Landal en Beekse Bergen Safari Resort, dagjes uit, elektrische fietsen, laptops, verwenpakketten van Rituals en diverse cadeaubonnen. Onder deze pagina bij ‘Documenten’ kun je een overzicht van de prijzen downloaden.

Nieuw: Contactpersoon Loterij 

Om de communicatie rondom de loterij te verbeteren, is de Contactpersoon Loterij opnieuw in het leven geroepen. Deze persoon coördineert de loterij en ontvangt alle informatie m.b.t. het organiseren van de loterij voor zijn of haar afdeling. In de regel zal hij of zij ook de bestelling plaatsen en de loterij afsluiten. Bij afwezigheid van de Contactpersoon Loterij kan dit ook worden gedaan door de secretaris, voorzitter of penningmeester. De functie Contactpersoon Loterij kunnen bestuursleden van je afdeling instellen via de afdelingsadministratie hier op Mijn Zonnebloem.
Let op: selecteer altijd de functie Contactpersoon Loterij en niet Vrijwilliger Loterij. Het kan zijn dat met het toekennen van de functie Contactpersoon Loterij, er een nieuwe vrijwilligerspas verzonden wordt.

  1. 20 april 2021 Start lotenverkoop
  2. t/m 1 okt 2021 Bestellen lotenboekjes
  3. 8 okt 2021 Einde papieren lotenverkoop
  4. Uiterlijk 11 okt 2021 Retour onverkochte lotenboekjes
  5. 1 nov 2021 Einde online lotenverkoop
  6. 8 nov 2021 Trekking loterij